Verlang jij ernaar om uit de vicieuze cirkel van frustraties te stappen?

 

Mijn vak; een vak, dat een ambacht van het hart is, waar je welkom bent met je verhaal en je leervragen. Bedoeld om een plek voor mensen te maken waar zij hun plek terug kunnen vinden.

En ik ben iedere dag opnieuw dankbaar mensen hierin te mogen begeleiden. Waarbij mensen zichzelf, hun partner en kind(eren) beter leren begrijpen.

Worstel je met psychische klachten en/of het ouderschap, ben je op zoek naar antwoorden en verlang je naar een warm en liefdevol (gezins)leven waarin het allemaal net even wat makkelijker loopt? 

Het leven is een reis en ik reis graag een stukje met je mee. Laat je verlangen het startpunt zijn. Je hebt de eerste stap al gezet!

Het is mijn missie dat iedereen verbinding ervaart. Verbinding met jezelf en met diegene die je liefhebt. Waarom? Omdat dit voor mij de essentie is en ik geloof dat het kan! Daar ben ik zelf het levende bewijs van. Verderop zal ik je meer over mijn reis vertellen.  

 

Mijn naam is Astrid

Ik ben getrouwd met Jeroen en moeder van vier heerlijke kinderen; Medde-Sophie 2010, Ivar 2011, Thije 2014 en Florian 2016. Wij wonen op een boerderij onder de rook van Utrecht. Voor mij het beste uit twee werelden. In de directe natuur waar we zo kunnen ervaren wat ons drijft en wie we ten diepste zijn. Als (relatie)therapeut, (systemisch)coach en trainer verbind ik deze dingen dan ook graag. Samen met mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg en het werk met kwetsbare doelgroepen.

Menselijke interactie, verbinding en de essentie van zaken zijn echt mijn ding. En die kennis deel ik graag.

Ik ben opgeleid aan verschillende gerenommeerde opleidingsinstituten in binnen en buitenland. Waaronder de Academie voor Psychodynamica, Phoenix opleidingen, Interakt,   EFT Nederland en Instituut Orshof.  En ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen
NFG en RBCZ.

Om mij heen zie ik veel werkende ouders worstelen

En het is ook nogal wat, het ouderschap, werken, partner zijn, een sociaal leven en hobby’s als sporten. We moeten zo verschrikkelijk veel. En willen dat allemaal goed doen.

Ik zie dat in veel gezinnen het plezier, het spelen en de lichtheid ondergesneeuwd is geraakt en frustrerende gezinssituaties, onbegrepen en conflict gedrag van de kinderen op de voorgrond staan. Wil jij jezelf en je kinderen beter leren begrijpen? De dynamiek binnen jullie gezin leren zien? Jou kinderen verder helpen en je mogelijkheden als ouder maximaal benutten? Wees welkom! En je zult echt zien dat je meer vreugde en liefde in het ouderschap ervaart.

Ik vind het soms schrijnend om te zien hoe gezinssituaties ontwricht raken

Hoe de focus vaak ligt op het kind en zijn gedrag. Maar als je het mij vraagt is het veel belangrijker om te kijken naar het systeem. Lastige kinderen of kinderen die het lastig hebben? Het gedrag is de aanleiding en de uitnodiging om te zien wat er speelt en om als persoon en gezin te groeien. En jij als ouder hebt het voorrecht om daar de eerste stap in te zetten!

Zie ook mijn gratis E book; hoe overleef ik als werkende ouder het spitsuur thuis?

En terwijl ik dit schrijf is Jeroen een boomhut met de kinderen aan het bouwen. En kan ik eigenlijk niet wachten om te gaan helpen.

Wanneer kinderen schreeuwen, kwaad zijn of fel reageren,
onthoud dan goed dat het hart van die ander eigenlijk liefde zoekt.

Gratis eBook

Download gratis mijn eBook: Hoe overleef ik als werkende ouder het spitsuur thuis?!

Mijn verhaal

Ik ben geboren in een dorp. En had de ‘ideale, gelukkige jeugd’. Ik woonde samen met mijn ouders, zus, zusje en later ook broertje in het midden van het dorp. Met een enorme lap grond van bos en weiland achter ons huis waar wij in alle vrijheid vooral buiten speelden. Ik was een levendig, vurig, ‘jongensachtig meisje’.  Mijn beide ouders hadden een eigen bedrijf aan huis. We gingen twee of drie keer per jaar op vakantie. Mijn ouders hadden een levensstijl van hard werken en vooral nuttig bezig zijn. Maar waren ook erg vernieuwend, gepassioneerd en gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Tegelijkertijd waren er thuis ook vaak conflicten en frustraties

Soms hoogoplopende ruzies. Mijn ouders voelden zich vaak machteloos. Ze wilde ons écht graag helpen en het gezellig houden, maar wisten niet hoe. Ik was vooral vaak boos, groot en sterk. Ik deed het wel alleen. Iedereen had een felle mening en liet die ook graag horen. Op de basisschool ging het best oké. De overgang naar de middelbare school was lastig. Ik heb een school gekozen omdat daar de meeste van de klas heen zouden gaan maar echt op mijn plek heb ik me daar nooit gevoeld. Ik ben behoorlijk gepest en heb me enorm buitengesloten gevoeld. De pauzes vond ik een verschrikking. Ik heb me in deze tijd enorm alleen, gekwetst en onbegrepen gevoeld. En hoe hard mijn ouders ook hun best deden mij te helpen, het had weinig effect. Wat het zó pijnlijk maakte voor mij én voor hen.

Ik had met mijn moeder niet de band om samen op pad te gaan, maar op een middag vroeg ze mij om ’s avonds mee te gaan naar een lezing. En waar ik normaal tegen mijn moeder op alles nee zei, heb ik die middag toegestemd. Waar het precies over ging wist ik toen eigenlijk niet. Maar de ervaring op die avond was overdonderend. Ik realiseerde me dat ik zó tegen de stroom in zwom. Dat ik niet de verbinding met de ander kwijt was maar voornamelijk ook met mezelf. Dát was voor mij de start van mijn ontdekkingsreis.

Ik voelde en wist dat het écht anders kon

Ik ben cursussen en opleidingen gaan volgen op weg naar de natuurlijke stroom van het leven en ons oorspronkelijk gewaar zijn.  Ik heb ervaren dat jezelf zijn vanzelf gaat als je in verbinding bent. En dat dit een effect van hartelijkheid, mededogen, zachtmoedigheid op je naasten heeft.  En vooral  wat dit in je relatie en gezin doet!

Ik heb jarenlang in de jeugdgezondheidszorg en in de zorg aan kwetsbare doelgroepen gewerkt. Ik heb kennis mogen maken met, en mensen en gezinnen begeleid uit vele culturen. Met verschillende gebruiken en gewoontes maar met geluk als universele waarde.

Ik heb samen met Jeroen vier prachtige kinderen gekregen

Ik vind het ouderschap geweldig! Altijd makkelijk? Nee, zeker niet! Het is een van de grootste uitdagingen in mijn leven. Een grotere spiegel bestaat er niet. Waarin ieder van de kinderen iets anders van mij vraagt. 

En ja, ook  ik word iedere dag uitgedaagd. Om te zien wat er gaande is en om mezelf in vraag te stellen. Het is een grote ontdekkingstocht. Ook ik kan ze soms achter het behang plakken. (jammer genoeg is alles gestuukt in huis) Maar onze kinderen varen wel bij een ouder die goed in zijn vel zit en spelenderwijs met zijn kinderen door het leven gaat. Ik ben iedere dag dankbaar dat ik deze weg bewandeld heb en dat ik de inzichten en tools gevonden heb voor een warm en liefdevol gezinsleven. En ik kan en wil jou daar graag bij helpen! Want werkelijk iedere ouder wil graag een liefdevol gezinsleven maar de weg daar naartoe is soms een zoektocht.

Mijn toekomst droom is dat plezier, ontwikkeling en het spelen in ieder gezin de boventoon voeren

Ouders zich gesteund voelen in het ouderschap. Dat kinderen zich mogen onderdompelen in liefdevol ouderschap en zo het beste uit zichzelf kunnen halen. En dat het normaal is om je te laten coachen  om zowel als persoon als gezin te groeien.