Coaching of therapie voor ouders en gezin

 

Regelmatig is er strijd aan tafel. Je kind heeft soms last van driftbuien en je hebt moeite om grenzen te stellen. Vaker dan je zou willen, reageer je kortaf of boos naar je kinderen toe. Je hebt vragen over het gedrag van je kind of je voelt je onzeker in het ouderschap, terwijl je je kinderen juist zo graag wilt meegeven wat voor jou belangrijk is. Of wat je zelf zo gemist hebt als kind. Maar ondanks al je liefde en inzet, lukt het je niet om de juiste oplossing te vinden.

Hoe zou het zijn als het allemaal net wat makkelijker loopt?
Als je helder hebt wat je kind nodig heeft en wat jij daarin kunt betekenen?

Ouderschap is soms complex en maakt kwetsbaar. Kinderen grootbrengen superleuk en ook een opgave. Het ouderschap zit vol uitdagingen en onzekerheden en soms loop je tegen vragen aan rondom opvoeding, gedrag, ouderschap, loyaliteit, echtscheiding of issues van samengestelde gezinnen. Voel je welkom.

Ik gun iedere ouder en ieder kind de weg van machteloosheid naar kracht, van eenzaamheid naar verbinding en van sleur naar plezier.

Astrid

Heb jij zicht op wat jullie beïnvloedt? Op dat wat maakt dat het niet lekker loopt?

Ik kan je helpen om te ontdekken wat er zich afspeelt. Samen maken we een duik naar binnen, kijken we naar belemmerende factoren, naar wat jij als ouder nodig hebt. Naar wat je kind nodig heeft. Maar ook naar dat wat kinderen ons soms zo genadeloos kunnen spiegelen.

Wat coaching of therapie en gezin je oplevert?

  •  Je bent beter in staat om te luisteren naar wat voor jouw gezin belangrijk is en durft daar ook naar te handelen
  • Je versterkt de band met je kind en je kind voelt zich meer gehoord, gezien en erkend
  • Je kunt je kind beter geven wat hij of zij nodig heeft
  • Je voelt je weer zelfverzekerd in het ouderschap
  • Er is meer rust, gezelligheid en ontspanning in huis

Werkwijze

Ik loop graag een stukje met je mee. We onderzoeken je/jullie huidige situatie, wensen en verlangens. Samen kijken we naar wat helpt in je opvoedvraagstukken of zorgen. Waarbij ik geloof in de kracht van de praktijk en ervarend leren. Je krijgt zicht op welke krachten er spelen en wat je blinde vlekken zijn. Die kennis werpt een ander licht op je probleem of vraag en maakt helder wat je wilt en wat er nodig is. Van daaruit krijg je nieuwe mogelijkheden.

Ik werk graag oplossingsgericht en geloof in opvoeden vanuit contact en verbinding, niet vanuit straffen en macht.

Ik maak onder andere gebruik van familieopstellingen, opvoedopstellingen dieren- en paardencoaching, systemisch coachen en EFT-therapie.

Traject

 

We starten altijd met een vrijblijvende kennismaking. Als je het gevoel hebt dat ik jullie kan helpen, dan gaan we aan de slag. We starten met jou/jullie als ouder(s).

Het kan zijn dat een enkel gesprek of een opvoedopstelling voldoende is, maar het kan ook zijn dat er meerdere sessies wenselijk zijn. Dit is afhankelijk van de vraag. Een of meerdere sessies met ouder(s) en kind(eren) samen behoort tot de mogelijkheden.

Waar helpend met dieren– of paardencoaching. Wanneer blijkt dat jullie kind ook individueel hulp nodig heeft, werk ik nauw samen met kinder- en jeugdcoaches of therapeuten. 

Astrid is iemand die zich met hart en ziel inzet. Zij is in staat te doorzien wat er aan de hand is, zij kan duidelijkheid bieden en daarnaast is zij doortastend. Een vrouw die van haar passie haar missie maakt.

Ellen van der Stelt, moeder van 3 kinderen

Over Astrid: therapeut en coach

Mijn naam is Astrid Dorresteijn. Ik ben getrouwd met Jeroen en moeder van vier kinderen: Medde-Sophie (2010), Ivar (2011), Thije (2014) en Florian (2016). Wij wonen op een boerderij onder de rook van Utrecht. Voor mij het beste uit twee werelden: in de directe natuur waar we kunnen ervaren wat ons drijft en wie we ten diepste zijn én dicht bij de stad.

Ik werk als coach en therapeut. Daarnaast heb ik jarenlang ervaring in de jeugdgezondheidszorg. Het vak van coach en therapeut zie ik als een ambacht van het hart. Mijn praktijk voor therapie en coaching is een plek waar je welkom bent met je verhaal, je leervragen en je opvoedvraagstukken. Een plek waar ik een stukje met je meeloop en je help om weer in beweging te komen. Een plek waar ik je help om zicht te krijgen op je patronen, in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen.

Het ouderschap vind ik geweldig. Is het altijd makkelijk? Niet altijd. Het is soms een grote uitdaging. Elk kind vraagt iets anders. Deze inzichten neem ik ook mee in mijn professionele aanpak.

Als coach en therapeut heb ik natuurlijk een goed beeld van hoe dat werkt, opgroeien en opvoeden. Ik heb me verdiept in verschillende visies, ik heb me methodes eigen gemaakt en ben hier in mijn werk dagelijks mee bezig. Dan verwacht je misschien dat bij ons thuis altijd alles op rolletjes loopt. Dat mijn kinderen precies doen wat ik vraag en dat ik altijd kalm en redelijk reageer.

Ik kan je gerust stellen. Ook bij mij werkt het niet zo. Een grotere spiegel dan het ouderschap bestaat er niet. Elk kind vraagt iets anders. Ieder kind, iedere ouder en iedere situatie is verschilt. Soms is opvoeden gewoon pittig maar juist dan is een beetje hulp en inspiratie fijn.

Ik gun iedere ouder en ieder kind de weg van machteloosheid naar kracht, van eenzaamheid naar verbinding en van sleur naar plezier.

Lees meer over Astrid…

 

Verzekering

 

Behandeling komt voor vergoeding in aanmerking. Dit kan alleen wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. In uw verzekeringspolis kunt u nakijken of uw ziektekostenverzekeraar dit geheel of gedeeltelijk vergoedt. Ik ben in het bezit van de AGB-codes die nodig zijn voor de vergoeding. De lidmaatschapsnummers en de AGB-codes worden op de factuur vermeld en de factuur kunt u vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.

De beroepsvereniging heeft een overzicht opgesteld waarop u kunt zien welke ziektekostenverzekeraars de kosten voor psychodynamische therapie (gedeeltelijk) vergoeden:

Vergoedingen
zorgverzekeraars 2022

Aan deze lijsten kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik raad u aan om voor aanmelding te informeren bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak annuleren

Gemaakte afspraken dient u uiterlijk 24 uur van tevoren te annuleren (afspraken op maandag dienen uiterlijk op vrijdag geannuleerd te worden). Voor afspraken die binnen 24 uur geannuleerd worden, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. U kunt een afspraak annuleren via mail of telefonisch op 06-29295599.

De psychodynamische therapie valt onder het Wkkgz regelement. Mocht u om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn, bespreek het! Wanneer dit u klacht niet wegneemt, kunt u altijd contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de NFG.

 

Een vrijblijvende kennismaking?

Heb je een vraag? Of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen we wat jouw vraag is en welke vorm van coaching of therapie daarbij past. 

‘it’s takes a village to raise a child’


Lees mijn nieuwste blogs

Inspirerende verhalen en waardevolle tips over persoonlijke groei, relaties en ouderschap.

Wie draagt die tas?!

Wie draagt die tas?!

Wanneer draagt mijn kind nu eindelijk verantwoordelijkheid?! Maak je huiswerk… Trek je jas eens aan… doe je schoenen aan… neem je tas mee…. Smeer je brood… We moeten naar school! Iedere ochtend weer. Het lijkt wel of je als ouder óveral verantwoordelijk voor bent....

Lees meer
Voldoe jij als ouder?

Voldoe jij als ouder?

Zo af en toe bekruipt mij het gevoel dat ik van alles moet ondernemen met de kinderen. Ik moet ze de wereld laten zien, naar musea, naar evenementen. Het is belangrijk dat hun muzikale ontwikkeling gestimuleerd wordt. We moeten thuis oefenen met lezen, met rekenen,...

Lees meer
Gedoe aan tafel!

Gedoe aan tafel!

Is er veel gedoe en/of ruzie aan tafel? ‘Ik lust dit niet!’ ‘Niet zo smakken!’ ‘Kijk niet naar me!’. Kinderen die over elkaar ‘moederen’ of zitten de kinderen elkaar in de haren? Willen ze allemaal naast papa of juist mama zitten? Nou, geloof mij, je bent niet de...

Lees meer