Workshop Hallo mijn nieuwe vriend

Merk je dat je kind soms moeite heeft met contact leggen? Met vriendjes maken? Of boos of gefrustreerd is omdat het zich niet goed kan uitten? Kom dan met je kind(eren) naar deze unieke workshop middag op de boerderij!

Je kind komt in contact met dieren en in contact met zichzelf. Het is leuk en leerzaam om op de boerderij te zijn, maar deze workshop dient tegelijkertijd een dieper doel. Zelfs zonder dat je kind zich daar bewust van is. Je kind leert (op)nieuw contact te maken met behulp van de dieren.

In het contact met dieren wordt een kind uitgenodigd bij zijn of haar gevoel te komen. Dieren zijn heel gevoelig en scannen hun omgeving.
Een dier reageert niet op het masker dat we als mens op zetten naar de buitenwereld, maar reageert op de persoon die voor hem staat met alle gevoelens, angsten en spanningen die deze persoon bij zich draagt. En dat alles zonder oordeel.

Dieren spreken alleen lichaamstaal. Voor hen is het heel simpel om spanning op te pikken. En omdat koeien, schapen en geiten kuddedieren zijn, en ze erop gericht zijn de kudde zo gezond mogelijk houden, helpen ze anderen uit de kudde. Dat doen ze door extra bescherming te bieden en spanning over te nemen. Spanning die ze vervolgens laten afvloeien. Wanneer een mens in de stal of in de wei staat, dan is hij of zij onderdeel van die kudde.

Wat gaan we doen?

Het wordt vooral een leuke, gezellige en speelse middag. We gaan praktisch aan de slag. Van ‘koe knuffelen’ tot ‘meewerken’ op de boerderij. En al spelenderwijs komen een aantal thema’s aan de orde.

Wat levert het op?

A
Je kind mag in contact met de dieren even helemaal zichzelf zijn
A
De dieren helpen om spanningen en angsten los te laten
A
Je kind leert op een andere manier contact te maken
A
Een onvergetelijke middag op de boerderij!
Een cadeau aan je kind(eren) en aan jezelf!
 

Datum
Neem contact op voor de eerstvolgende datum

Locatie

Schadewijkerweg 8
3984 LH Odijk

Voor wie?

Kinderen in de basisschoolleeftijd

Investering

25 euro per kind, ouders gratis 
inclusief koffie, thee, iets lekkers en 21% BTW.

Wacht niet te lang met aanmelden! Om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen is er plaats voor maximaal 8 kinderen met een of beiden ouders

Wanneer is deze workshop iets voor jou kind(eren)?

=
Als je kind het soms lastig vindt contact te maken met vriendjes en vriendinnetjes
=
Als je kind gepest wordt op school
=
Als je kind regelmatig boos is omdat hij/zij zich niet goed kan uitten
=
Als je het gevoel hebt dat het contact tussen jou en je kind(eren) beter kan

Ja, ik meld mij aan voor de workshop!

13 + 7 =

Over Astrid: therapeut en coach

Mijn naam is Astrid Dorresteijn. Ik begeleid mensen persoonlijk, professioneel en in het gezin, bij leer- en ontwikkelingsvragen. Het vak van coach en therapeut is voor mij een ambacht van het hart. Mijn praktijk voor therapie en coaching is een plek waar je welkom bent met je verhaal en je leervragen. Een plek waar ik een stukje met je meeloop en je help om weer in beweging te komen. Een plek waar ik je help om in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen. Lees meer