Over Astrid: mijn verhaal

 

‘Ik had, zoals je dat noemt, de ideale jeugd. We woonden in een mooi huis in het midden van het dorp. Achter het huis was een stuk bos en een weiland waar wij in alle vrijheid buiten speelden. Mijn beide ouders hadden een bedrijf aan huis. Hard werken en je steentje bijdragen. Vernieuwend en gepassioneerd zijn en altijd gericht op persoonlijke ontwikkeling. Zó ben ik opgevoed.

Tegelijkertijd waren er thuis conflicten en frustraties. Soms hoogoplopende ruzies. Mijn ouders voelden zich geregeld machteloos. Iedereen had een felle mening en liet die ook graag horen. Ze wilden ons écht graag helpen en het gezellig houden, maar wisten niet altijd hoe. Op de basisschool ging het best oké. De overgang naar de middelbare school was lastig voor mij. Ik werd gepest en heb me in die tijd alleen, gekwetst en onbegrepen gevoeld. En hoe hard mijn ouders ook hun best deden mij te helpen, het had weinig effect.

Eye-opener

Op een middag vroeg mijn moeder mij om ’s avonds mee te gaan naar een lezing over persoonlijke ontwikkeling. En waar ik normaal tegen mijn moeder op alles nee zei, heb ik die middag toegestemd. Waar het precies over ging wist ik toen eigenlijk niet. Maar de ervaring die avond was overdonderend. Want ik realiseerde me op dat moment dat ik zó tegen de stroom in zwom. Dat ik niet alleen de verbinding met de ander kwijt was, maar ook met mezelf. Dát was de start van mijn ontdekkingsreis.

Persoonlijke ontwikkeling
Ik ben mij meer en meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, therapie, coaching, lichaamswerk, meditatie en familieopstellingen. Eerst uit persoonlijke interesse, later omdat ik wist dat ik hier ook op professioneel vlak mee verder wilde. Ik volgde cursussen en opleidingen, waaronder de opleiding psychodynamica, een opleiding tot therapeut.

Het roer om
Na jarenlang gewerkt te hebben als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg en met kwetsbare doelgroepen, gooide ik het roer om. Ik begon voor mijzelf als therapeut en coach. Want voor mij is niets mooier dan mensen die – om wat voor reden dan ook – vastlopen in het leven te mogen begeleiden. Om te zien dat mensen persoonlijk of in hun gezin stappen zetten, die leiden tot een wezenlijke verandering.

Astrid Dorresteijn

Therapie en coaching

Mijn naam is Astrid Dorresteijn. Ik begeleid mensen persoonlijk, professioneel en in het gezin, bij leer- en ontwikkelingsvragen. Mijn praktijk is een plek waar je welkom bent met je verhaal. Een plek waar ik een stukje met je meeloop en je help om weer in beweging te komen. Om zicht te krijgen op je patronen, in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen.

Ik ben getrouwd met Jeroen en moeder van vier kinderen: Medde-Sophie (2010), Ivar (2011), Thije (2014) en Florian (2016). Wij wonen op een boerderij onder de rook van Utrecht.

 

Wat mij typeert

  • Integer
  • Oprecht
  • Betrokken
  • Temperamenvol

Opleiding en ervaring

Ik ben van nature nieuwsgierig en ik vind persoonlijke en professionele ontwikkeling erg belangrijk. Om mezelf continu te blijven ontwikkelen volg ik met grote regelmaat opleidingen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de RBCZ, de stichting voor overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie in de zorg.

Opleidingen en werkervaring o.a.:

Contact

Ben je nieuwsgierig hoe ik je kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. In een gratis kennismakingsgesprek verkennen we wat jouw vraag is en welke vorm van coaching of therapie daarbij past. Je bent welkom met alles wat er is.

Je adem is het leven. Soms hoeven we alleen maar mindfull te ademen om verbonden te zijn met onszelf.