Over Astrid: therapeut en coach

 

Je bent welkom met alles wat er is

Coaching en therapie zijn ontzettend persoonlijk, dus ik kan me goed voorstellen dat je wilt weten met wie je in zee gaat. Daarom stel ik mezelf graag aan je voor.

 

Wat ik doe

Mijn naam is Astrid Dorresteijn. Ik begeleid mensen persoonlijk, professioneel en in het gezin, bij leer- en ontwikkelingsvragen. Mijn praktijk is een plek waar je welkom bent met je verhaal. Een plek waar ik een stukje met je meeloop en je help om weer in beweging te komen. En waar ik je help om zicht te krijgen op je patronen, in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen.

Wat mij typeert

 • Betrouwbaar
 • Compassievol
 • Nieuwsgierig
 • Integer
 • Oprecht
 • Vurig en temperamentvol
 • Sociaal
 • Toegankelijk
 • Betrokken

Opleidingen en werkervaring o.a.:

 • Academie voor psychodynamica
 • Familieopstellingen
 • Phoenix opleidingen
 • Interakt voor meergenerationele psychotraumatologie
 • EFT Nederland (Emotional Focus Therapie)
 • Caprilli, opleiding gecertificeerd paardencoach en systemisch paardencoach
 • Rouwbegeleiding (Manu Keirse)
 • Opvoedopstellingen
 • Instituut Orshof
 • Verpleegkundige met jarenlange ervaring in de huisartsen- en  jeugdgezondheidszorg

Je bent nooit uitgeleerd

Ik ben van nature nieuwsgierig en ik vind persoonlijke en professionele ontwikkeling erg belangrijk. Daarom volg ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied op de voet. Om mezelf continu te blijven ontwikkelen, volg ik met grote regelmaat opleidingen, neem ik deel aan verschillende intervisiegroepen en heb ik supervisie bij verschillende opleiders. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de RBCZ, de stichting voor overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie in de zorg.

 

Mijn verhaal

Ik ben geboren in een dorp en had de ‘ideale, gelukkige jeugd’. Ik woonde samen met mijn ouders, zussen en broer in het midden van het dorp. We hadden een enorme lap grond van bos en weiland achter ons huis waar wij in alle vrijheid buiten speelden. Mijn beide ouders hadden een eigen bedrijf aan huis. Ze hadden een levensstijl van hard werken en vooral nuttig bezig zijn. Maar waren ook vernieuwend, gepassioneerd en gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Tegelijkertijd waren er thuis vaak conflicten en frustraties. Soms hoogoplopende ruzies. Mijn ouders voelden zich vaak machteloos. Ze wilden ons écht graag helpen en het gezellig houden, maar wisten niet altijd hoe. Iedereen had een felle mening en liet die ook graag horen. Op de basisschool ging het best oké. De overgang naar de middelbare school was lastig. Ik ben behoorlijk gepest en heb me in die tijd enorm alleen, gekwetst en onbegrepen gevoeld. En hoe hard mijn ouders ook hun best deden mij te helpen, het had weinig effect.

Op een middag vroeg mijn moeder mij om ’s avonds mee te gaan naar een lezing. En waar ik normaal tegen mijn moeder op alles nee zei, heb ik die middag toegestemd. Waar het precies over ging wist ik toen eigenlijk niet. Maar de ervaring op die avond was overdonderend: het bleek over persoonlijke ontwikkeling te gaan. Op dat moment realiseerde ik me dat ik zó tegen de stroom in zwom. Dat ik niet alleen de verbinding met de ander kwijt was, maar voornamelijk met mezelf.

 Dát was voor mij de start van mijn ontdekkingsreis.

 

Ik voelde en wist dat het anders kon

Ik ben mij meer en meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, therapie, coaching, lichaamswerk, meditatie en familieopstellingen. Eerst uit persoonlijke interesse, later omdat ik wist dat ik hier ook op professioneel vlak mee verder wilde. Ik volgde cursussen en opleidingen, waaronder de opleiding psychodynamica. Een opleiding tot therapeut.

Na jarenlang gewerkt te hebben als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg en met kwetsbare doelgroepen, gooide ik het roer om. Ik begon voor mijzelf als therapeut en coach. Want voor mij is niets mooier dan mensen die – om wat voor reden dan ook – vastlopen in het leven te mogen begeleiden. Om te zien dat mensen persoonlijk of in hun gezin stappen zetten, die leiden tot een wezenlijke verandering.

 

Samen met Jeroen heb ik vier prachtige kinderen

Ik ben getrouwd met Jeroen en moeder van vier kinderen: Medde-Sophie (2010), Ivar (2011), Thije (2014) en Florian (2016). Wij wonen op een boerderij onder de rook van Utrecht. Voor mij een heerlijke plek: in de directe natuur waar we kunnen ervaren wat ons drijft en wie we ten diepste zijn.

Contact

Ben je nieuwsgierig hoe ik je kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. In een gratis kennismakingsgesprek verkennen we wat jouw vraag is en welke vorm van coaching of therapie daarbij past. Je bent welkom met alles wat er is.

Je adem is het leven. Soms hoeven we alleen maar mindful te ademen om verbonden te zijn met onszelf.