Relatietherapie

 “Liefde sterft nooit een natuurlijke dood.
Het sterft omdat we niet weten hoe we de bron moeten aanvullen. ”

– Anais Nin –

 

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. De kwaliteit van ons leven wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van onze relaties. Toch besteden we daar vaak maar weinig aandacht aan en verliezen we de verbinding met degene die we het meest liefhebben.

 Wie verlangt er niet naar een gelukkige, warme en liefdevolle relatie? Een relatie waarin je jezelf kunt zijn en jullie elkaar moeiteloos weten te vinden. Helaas is de werkelijkheid op dit moment anders. Je merkt dat je partner en jij vastzitten en er samen niet meer uitkomen. Hoewel jullie van elkaar houden, zijn jullie de verbinding met elkaar verloren. Ergens zijn jullie elkaar kwijtgeraakt, terwijl jullie elkaar niet kwijt willen. Iedere relatie kent ups en downs, maar soms sta je op een punt waarop je merkt er dat een helpende hand welkom is.

 ‘ik mis het echte contact en voel afstand tussen ons’, terugkerende ruzies, ‘we begrijpen elkaar niet’, ‘ik twijfel of we bij elkaar moeten blijven’, ‘ik voel me niet gewaardeerd’ een benauwd of beklemmend gevoel in de relatie, jaloezie, een derde in het spel, ‘we gaan uit elkaar en willen dat op een respectvolle manier doen’ ‘het gezin vraagt zoveel dat we nauwelijks nog partners zijn’; allemaal voorbeelden van thema’s die ingebracht kunnen worden in relatietherapie.

Het is mogelijk om weer dichter bij elkaar te komen. Alleen heb je, om elkaar terug te vinden, soms iemand nodig die de weg wijst. Als jullie bereid zijn in de spiegel te kijken en willen werken aan een betere relatie, in welke vorm dan ook, zijn jullie van harte welkom. 

Ik reis graag een stukje met jullie mee en help jullie de negatieve patronen die je gedurende de tijd samen hebt ontwikkeld te herkennen, te onderzoeken en om te buigen.

Waarbij mijn plek naast jullie is. Luisterend naar dat wat wel en niet gezegd wordt. Omdat de stap naar relatietherapie kan voelen als een grote stap starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Als er een ‘klik’ is en als ik denk dat ik jullie kan helpen, doe ik jullie vervolgens een voorstel op maat. 

Over mij

Relaties hebben mij altijd mateloos geboeid. Wat gebeurt er binnen relaties? En wat maakt dat mensen doen wat ze doen? Het heeft mij altijd geraakt hoe we zo verwijderd kunnen raken van de personen die we het meest liefhebben. En dat is precies waarom ik dit werk doe. Voor alle relaties, die het waard zijn om voor te vechten. En voor alle kinderen, die het waard zijn om hun ouders in een liefdevolle relatie te zien.
Lees meer over Astrid…

Als relatietherapeut ben ik ben onder andere opgeleid als EFT therapeut (EFT Nederland) en bij Phoenix Opleidingen Utrecht. 

Een vrijblijvende kennismaking?

Ben je benieuwd hoe ik jullie kan helpen? Aarzel niet om contact op te nemen.