Therapie

Therapie is nuttig als je blokkades wilt doorbreken. Het helpt je meer te ontspannen, geeft vrijheid en brengt levenslust. Het leert je(opnieuw) contact te maken met je verlangens en met wie je werkelijk bent. Tijdens de therapie onderzoeken we samen welke blokkades in het leven ervoor zorgen dat jij vastloopt. Vaak spelen onverwerkte of onbewuste emoties uit het verleden daarbij een rol. Ik help je zicht te krijgen op dat wat je belemmert. Zodat je zelf weer de regie kunt nemen over dat wat jij nodig hebt.

Therapie kan helpen wanneer je niet lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld wanneer je aan het ‘overleven’ bent, spanning, boosheid, angst of depressiviteit ervaart of in een burn-out belandt bent. Maar ook als je erg emotioneel bent of last hebt van lichamelijke klachten waarvan je niet goed weet waar ze vandaan komen.

Wat houdt therapie in?

Tijdens de therapie leggen we oude patronen bloot. Soms komen we daarbij trauma tegen. Trauma is een ander woord voor gebeurtenissen uit het verleden die je nog niet goed verwerkt hebt. Een verkeersongeval bijvoorbeeld, of mishandeling, misbruik, pesten of emotionele verwaarlozing. Vaak is het een samenspel van verschillende factoren. Het gevolg daarvan is dat stress zich (onbewust) vastzet in je lichaam. Met alle gevolgen van dien.

Vrijblijvend kennismaken

We starten altijd met een vrijblijvende kennismaking. Als je het gevoel hebt dat therapie je kan helpen, dan gaan we van start. Hoeveel sessies je nodig hebt, is afhankelijk van je vraag. In ieder geval geldt; zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. We stemmen dat  samen af. Ik werk onder andere met  familieopstellingen, EFT (Emotional Focus Therapie), brainspotting, en zet waar helpend de dieren in.

Astrid is iemand die niet doorsnee adviezen geeft maar op zoek gaat naar de kern van het probleem. Onder de oppervlakte is er vaak meer aan de hand. Vanuit de overtuiging dat wezenlijke en structurele veranderingen van binnenuit komen. Dit doet ze vanuit oprechte, warme belangstelling. Voor mij heeft haar manier van benaderen heel veel inzichten gegeven, die me een flink eind op weg hebben geholpen in mijn leven.
Caroline Smink

Over Astrid: therapeut en coach

Het vak van coach en therapeut zie ik als een ambacht van het hart. Mijn praktijk voor coaching en therapie is een plek waar je welkom bent met je verhaal en je leervragen. Ik loop graag een stukje met je mee en help je om weer in beweging te komen. Om weer in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen.
Lees meer over Astrid…

“Astrid hield mij een spiegel voor. Ik was bij mezelf vandaan geraakt, mezelf helemaal kwijt. Al in mijn jeugd bleek een zaadje gepland voor de patronen waar ik nu, halverwege de veertig, last van begon te krijgen. Astrid stelde vragen en leerde me omgaan met gevoelens en boosheid te uiten. Na een aantal maanden hervond ik langzaam mezelf weer terug.”

Marieke

 “Totdat je het onbewuste bewust maakt, bepaalt het onbewuste je leven en noem je dat ‘het lot’.
– Carl Jung

Klik hier voor de tarieven