Inspiratie

Ervaringen van anderen, waardevolle boekentips, filmpjes en blogs

Te lang boos geweest

‘Het leven loopt zoals het loopt. Maar er was een hoop oud zeer waar ik (Roelie) nog mee moest dealen. Door die open wonden uit het verleden was ik eisend en veroordelend naar iedereen. En ongenadig in de kritiek naar mezelf. Astrid liet me zien dat het ook anders kon. Door te spiegelen, te praten. Ze leerde me hoe ik kan voelen wat in vind. Astrid zei ooit: “als je je lijf voorstelt als een huis, dan woon jij alleen op zolder. Maar het hele huis is van jou”. Een prachtige metafoor, want ik zat inderdaad alleen in mijn hoofd. Voelen, emotie tonen, dat was niets voor mij.’  Lees meer…

Alles is liefde

Wanneer Marieke (48) en haar man een therapeut bezoeken voor hun dochter met ADHD, wordt het Marieke duidelijk dat ook zij hulp nodig heeft. Zo komt ze terecht bij Astrid. Met Astrid als haar reisleidster maakt ze een boeiende en heftige reis naar binnen. Marieke blikt in dit verhaal terug op die reis: ‘Ik heb ontdekt dat ook ik er mag zijn.’ lees meer…

De fontein

Zijn er patronen in je dagelijks leven die zich blijven herhalen? Heb je moeizame relaties, neem je structureel teveel verantwoordelijkheid op je of geef je makkelijker dan je ontvangt? Ben je erg kritisch op jezelf en anderen? Zie je dat je kinderen je patronen overnemen? Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als in de natuur kent dat systeem (onzichtbare)wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Dit is een boek vol praktische voorbeelden en waarin in heldere theorieën uitgelegd wordt hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken om daarmee in je volle kracht in het leven te staan.

Els van Steijn

https://elsvansteijn.nl/boeken/de-fontein-vind-je-plek

 

De maskermaker

Systemisch werk en karakterstructuren

Wibe Veenbaas, Joke Goudswaard, Henne Arnolt Verschuren.

Een boek over het landschap van de ziel. De maskermaker gaat over systemisch werk in combinatie met lichaamswerk. Een karakterstructuur is een mechanisme wat je als kind hebt ontwikkeld om optimaal te reageren op je omgeving. Omdat je karakterstructuur van grote invloed is op hoe je vandaag de dag in het leven staat, biedt kennis van karakterstructuren veel mogelijkheden. De maskermaker belicht de achtergrond van levensthema’s waarin mensen vast kunnen lopen. Zoals moeite zich thuis te voelen in de wereld, op eigen benen staan of de ander vertrouwen. De voorbeelden, gedichten en verhalen raken aan de essentie.

https://www.phoenixopleidingen.nl/webshop/producten/de-maskermaker/

 

Houd me vast

Waar zijn we binnen een relatie ten diepste naar op zoek? Wat maakt een relatie een gelukkige en waar gaat het fout? Voor iedereen die wil snappen waarom we ruzie maken over ‘het dopje van de tandpasta’. Dit boekt helpt (negatieve) communicatiepatronen in je relatie herkennen, zicht te krijgen op je eigen angsten en behoeften, waardoor patronen worden doorbroken zodat er meer ruimte ontstaat voor echt contact, betrokkenheid en verbinding.

Sue Johnson, grondlegger van de EFT
(Emotionally Focused Couple Therapy)

 

Temperamentvolle kinderen

Voorbij de etiketten, gericht op wat gevoelige, intense kinderen met een sterke wil nodig hebben. En wat je hierin als ouder voor je kind(eren) kunt betekenen.

Eva van Bronsveld

https://temperamentvollekinderen.nl/het-boek/

Uil Alfred en zijn schaduw

 

Een prachtig animatiefilmpje over emoties. Emoties worden vaak gemeden omdat ze ook pijnlijk kunnen zijn. We hebben de neiging om onze negatieve gevoelens weg te stoppen, weg te redeneren of te bestrijden. Maar ze hebben een belangrijke functie: ze helpen ons te overleven en ons te verbinden met anderen. Emoties vertellen ons wat we nodig hebben.  Het uiltje Alfred en zijn Schaduw laten op een heldere, liefdevolle en herkenbare manier zien wat emoties zijn en hoe je ze kunt hanteren.

Gratis eBook

Zie je er na een intensieve werkdag (stiekem) tegenop om de kinderen van de opvang te halen omdat je weet dat dit het begin van dat slopende spitsuur is? Zijn het ochtend en avond- spitsuur thuis de meest frustrerende momenten van je (werk)dag? Vraag jij je wel eens af of het gedrag van je kinderen aan jou ligt? Downlaod dan mijn gratis E-book ‘Hoe overleef ik als werkende ouder het spitsuur thuis?!’. Van een frustrerend spitsuur naar ontspanning en een gezellig samen zijn met je kinderen.

Een vrijblijvende kennismaking?

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je zou kunnen betekenen?  Aarzel niet om contact op te nemen! In een gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we samen waar het jou om gaat en welke begeleidingsvorm daarbij past.