Therapie

 

Luisteren naar dat wat verborgen is. Wanneer je niet lekker in je vel zit, veel aan het ‘overleven’ bent, gevoelens van spanning, boosheid, angst of depressiviteit ervaart of in een burn-out belandt bent. Wanneer je erg emotioneel bent of juist heel weinig voelt, als je last hebt van lichamelijke klachten waarvan je niet goed weet waar ze vandaan komen, kun je voelen dat er ‘iets’ nodig is. Je voelt dat je het anders wilt, maar weet niet goed hoe je hier zelf verandering in kunt brengen.

Therapie; je hoeft het niet alleen te doen, echte heling ervaren we in de warme verbinding met een ander mens.

 We onderzoeken samen welke blokkades in jouw leven ervoor zorgen dat je vastloopt. Waarbij vaak onverwerkte of onbewuste emoties uit het verleden een rol spelen. Therapie is nuttig als je blokkades wilt doorbreken. Het helpt je meer ontspannen, geeft vrijheid en brengt levenslust. Het maakt dat we (opnieuw) contact maken met onze verlangens en met wie we werkelijk zijn.

 

We nemen samen een duik naar binnen. We leggen oude patronen bloot, en werken waar nodig met trauma. Waarbij trauma een ander woord is voor gebeurtenissen die teveel waren voor je systeem om te verwerken. Waarbij de stress en het overlevingsmechanisme zich (onbewust) vastgezet hebben vastgezet in je lichaam. Bij trauma gaat het soms om een eenmalige gebeurtenis, zoals een verkeersongeluk of een bijtincident met een hond. Soms kan het ook gaan om regelmatige gebeurtenissen, zoals mishandeling, misbruik, agressie, pesten, huiselijk geweld of emotionele verwaarlozing. Vaak is het een samenspel van verschillende factoren.

 Ik help je zicht te krijgen op dat wat je belemmert en de regie te krijgen over dat wat je nodig hebt.

Ik werk onder andere met familieopstellingen, Voice Dialogue, Innerlijk kind werk, bio energetica, traumaverwerking, EFT, en zet waar helpend de dieren in.

 

 

We starten altijd met een vrijblijvende kennismaking. Als je het gevoel hebt dat therapie je kan helpen, dan gaan we van start. Hoeveel sessies je nodig hebt, is afhankelijk van je vraag. In ieder geval geldt; zo kort als mogelijk, maar zo lang als noodzakelijk. We blijven iedere keer afstemmen.

Jij hebt de regie.

Astrid is iemand die niet doorsnee adviezen geeft maar op zoek gaat naar de kern van het probleem. Onder de oppervlakte is er vaak meer aan de hand. Vanuit de overtuiging dat wezenlijke en structurele veranderingen van binnenuit komen. Dit doet ze vanuit oprechte, warme belangstelling. Voor mij heeft haar manier van benaderen heel veel inzichten gegeven, die me een flink eind op weg hebben geholpen in mijn leven.
Caroline Smink

Over Astrid: therapeut en coach

Mijn naam is Astrid Dorresteijn. Ik begeleid mensen persoonlijk en professioneel bij leer- en ontwikkelingsvragen.  Het vak van coach en therapeut zie ik als een ambacht van het hart. Mijn praktijk voor coaching en therapie is een plek waar je welkom bent met je verhaal en je leervragen. Een plek waar ik een stukje met je meeloop en je help om weer in beweging te komen. Een plek waar ik je help om in contact te komen met je gevoelswereld en verbinding te maken met jezelf en de mensen om je heen. 
Lees meer over Astrid…

 

Verzekering

 

Behandeling komt voor vergoeding in aanmerking. Dit kan alleen wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. In uw verzekeringspolis kunt u nakijken of uw ziektekostenverzekeraar dit geheel of gedeeltelijk vergoedt. Ik ben in het bezit van de AGB-codes die nodig zijn voor de vergoeding. De lidmaatschapsnummers en de AGB-codes worden op de factuur vermeld en de factuur kunt u vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.

De beroepsvereniging heeft een overzicht opgesteld waarop u kunt zien welke ziektekostenverzekeraars de kosten voor psychodynamische therapie (gedeeltelijk) vergoeden:

Vergoedingen
zorgverzekeraars 2022

Aan deze lijsten kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik raad u aan om voor aanmelding te informeren bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak annuleren

Gemaakte afspraken dient u uiterlijk 24 uur van tevoren te annuleren (afspraken op maandag dienen uiterlijk op vrijdag geannuleerd te worden). Voor afspraken die binnen 24 uur geannuleerd worden, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. U kunt een afspraak annuleren via mail of telefonisch op 06-29295599.

De psychodynamische therapie valt onder het Wkkgz regelement. Mocht u om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn, bespreek het! Wanneer dit u klacht niet wegneemt, kunt u altijd contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de NFG.

 

Een vrijblijvende kennismaking?

Ben je nieuwsgierig hoe ik je kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.