Paardencoaching

 

Paardencoaching is een prachtige manier om te werken met non-verbale communicatie. En om probleemoplossend vermogen te stimuleren. Het legt trauma, verantwoordelijkheden, grenzen en vertrouwenskwesties bloot. Paardencoaching wordt vaak ondersteunend ingezet als onderdeel van een coaching- of therapietraject. Al is alleen paardencoaching ook mogelijk. Maak kennis met de wondere wereld van de dieren en laat ze je gids zijn! Ontmoet de puurste vorm van jezelf in contact met de dieren.

Heb je last van stress, angstklachten of onverwerkte emoties? Of vragen over onderlinge interactie in relaties of lastige patronen binnen het gezin? Paarden en ezels zijn fantastisch om in te zetten bij het zoeken naar antwoord. Paardencoaching is een veilige en unieke manier voor diepgaand inzicht in jouw essentie en functioneren. Het is leren over jezelf in een veilige omgeving.

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is vaak een hulpmiddel in een coaching- of therapietraject. Paarden zijn kuddedieren en daarmee continu gericht op hun omgeving, veiligheid en balans. Paarden en ezels pakken de gevoelens en emoties op die wij als mensen soms onder het vloerkleed schuiven. Ze zijn enorm gevoelig voor lichaamstaal. Als jouw lichaamstaal iets anders laat zien dan wat je voelt, heeft het paard of de ezel dat onmiddellijk door. Heb je moeite met grenzen aangeven? Dan stapt een paard resoluut je persoonlijke ruimte binnen. Voelen ze dat je steun nodig hebt? Dan geven ze dit direct. Het dier heeft geen eigen agenda en is volkomen oordeelloos. Paardencoaching legt vaak de vinger op de zere plek.

Hoe werkt coaching of therapie met paarden of ezels?

Afhankelijk van het thema of de vraag werken we met één of meerdere dieren. En met één of meerdere personen. We werken in de bak waarbij je nooit op het paard zit. Het is mijn rol te ‘vertalen’ en de juiste vragen te stellen.

Paardencoaching met kinderen of gezin.

 

De leefomgeving voor het paard is voor ons als mensen letterlijk ‘out of the box’ waardoor we uit onze comfortzone stappen en op een hele frisse en nieuwe manier naar de dingen kunnen kijken.

Paarden gebruiken geen woorden om iets duidelijk te maken. En dat is juist zo fijn bij het werken met kinderen . Het helpt daar waar praten niet (voldoende) helpt. Het geeft zicht op wat maakt dat het niet lekker loopt. En het  leert over hoe het ook anders kan en welk effect dat heeft. We werken spelenderwijs en dat maakt dat het door kinderen niet zwaar ervaren wordt.

 

 

“Paardencoaching is een bijzondere ervaring. De paarden voelen namelijk heel goed aan wat er aan de hand is. Ze spiegelen. De eerste keer dat ik de paardenbak in ging verwachtte ik dat de paarden zouden gaan liggen. Want ik was zelf zó moe van alles. Maar dat gebeurde niet. De paarden bleven als bevroren in de hoek staan. Astrid vertaalde dit paardengedrag naar mijn eenzaamheid. En dat was helemaal raak.”

Marieke

Een vrijblijvende kennismaking?

Ben je nieuwsgierig hoe ik je kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Volg je gevoel. Ga staan voor wie je bent,  in vol vertrouwen
en de dingen komen naar je toe, of gaan als vanzelf.

Klik hier voor de tarieven